2016. Téli szezon Trailerek alapján

Úgy látszik egyenlőre nem jön vissza a kedvem ahhoz hogy animét nézzek, és mostanában olyan elfoglalt vagyok hogy az íráshos sincs Ichletem, pedig a Donnie Darko poszt óta láttam pár dolgot ami lehet hogy megérne egy posztot, de még várok vele. (Többek között: South Part S19, DW? S09) Mostani szezonból is van egy-két érdekes dolog, és lehet hogy odafogom pár alá írni hogy lehet hogy belenézek de ez nem jelent semmit. Előző traileres posztban is pár alá odaírtam… semmit nem követek elárulom, és a One Punch Man kivételével nem is lesz semmi amit végig fogok nézni. Nem sokára új szezon, aki akar örüljön neki, én nem fogok, nem bírok bízni benne hogy bármi értékeset kapunk. Sőt előre 3 olyan anime van amitől az egész évben valamit elvárok, kettő ebben a szezonban jön télen, az Ajin és a Boku Dake ga Inai Machi, míg tavasszal jön a Sword Gai! Természetesen csak azokat az animéket jelölöm meg a posztban amik már kaptak trailert.

Az Active Raid: Kidou Kyoushuushitsu Dai Hakkei trailere elsőre sem néz ki érdekesnek. Valami sci-fi powersuitos cucc lesz, ami merőben hasonlít nekem valamiért a Samurai Flamenco-ra, bár lehet még annak a szintjét sem üti majd meg.


 

Az egyik nagy várt animém amitől el is várok valamit, az Ajin. Anno még a mangájába is beleolvastam, és egy elég érdekes cucc, azt remélem hogy anno amit a Tokyo Ghoultól el lehetett volna várni hogy bemutat, azt ez az anime az Ajin meg is teszi. És nem csak Emo-Shounenfightol.


Az Akagami no Shirayuki-hime második évada, én elhiszem hogy aranyos, lehet hogy hasonlít a Yonához, meg reformoljuk kicsit a shoujot, de ugyan úgy lelketlennek ha nekem mint a többi. Sajnos semmi olyan igazi varázst nem érzek belőle, pedig míg így is a legértelmesebb shoujonak néz ki a piacon. Lehet az én hibám, de e’vvan.


Köszönjuk azt a rengeteg dolgot a Fuji TV-nek amit az Ansatsu Kyoushitsu második évadának trailerében leadott. Komolyan kevés semmitmondóbb trailert láttam. Egyszer megfogom nézni, mert az első évada szórakoztatott, de nem fogom követni az biztos!


Az Ao no Kana… bánom is én hogy mi a címe… komolyan a trailer első NYOLC másodperce fantasztikus, amíg az első női főszereplő meg nem szólal, sőt tudjátok mint még az első HÚSZONÖT másodperc is bőven elmegy. DE MI EZ MÁ MEGIN’ HÁ DE’ KOMOLYA’?? Komolyan valaki magyarázza már el nekem hogy miért nem lehet egy ÉRTELMES Slice of Life animét le vezeteni??? Miezte???? Repkedőcsöcsök?


A Boku Dake ga Inai Machiról már beszéltem feljebb, ettől az animétól biza sokat várok. Zseniális hangulata van a trailernek, remélem végig ilyen lesz az egész, és remélem hogy azon animék közé fog tartozni akik be is akarnak mutatni valamit, és komolyan is veszik magukat. Az A-1 költségvetése remélem nem megy el megint a Fairy Tailes újabb fas*ságaira mert akkor tör ki gyerekek a 3. Világháború.


A Bubuki Burankit nem igazán tudom hova tenni, alapjában szinte nulla infó van róla a traileren kívül, egy SANZIGEN stúdió által kiadott AnimeOriginal lesz ha minden igaz. A trailer valamiért olyan baljóslatú és posztapokaliptikus, ráadásul a Tsutomu Nihei féle hátterekkel operál, szóval lehet hogy érdekes lesz. Nem mondom hogy végig nézem de nagyon gondolkozom azon hogy belenézzek.


Dagashi Kashi, az első 5 másodperc alapján tudom hogy ebből sem lesz valami értelmes Slice-of-Life, inkább tippelnék arra hogy kompenzálnak Ecchivel… az annyira bejön… hogy hogy… ahj. Facepalm.


A Dimension W-nek az elgondolása maga érdekes de nem bízok benne. Anno még AA-ra írtam róla hírt, de mára nem hiszem hogy ebből többet kihoznak mint anno a Darker Than Blackből. Nálam ez tuti kimarad.


A Divine Gate trailerének minden pillanata annyira azon a szokásos shounen formulán alapszik hogy szinte hihetetlen. Még a szinkronhangok is… újabb gyöngyszem jön úgy látom a 12 éveseknek(Nem testileg értem..). /Flame War szag? :P/


A Gate második évada, ami engem nem érdekel, ahogy az első évadába belenéztem is egy bugyuta katyvasz volt. És ezt a valamit hasonlítgatják a Berserkhez??? Kezd kiégni az agyam, édes istenem.


A 15 forintos grafika és a seggfókuszú kameraszög ellenére is lehet valami ebből az animéből. Nem igazán tudom megmagyarázni, de a trailere alapján hangulatos fantasynak néz ki. Ennek ellenére csekély az esélye hogy az is lesz…


HaruChika??? Oké a Kadokawa már rég kihúzta a gyufát, és a trailer is ahhoz képest hogy több mint 2 perces igazán semmit nem árul el. A műfajok között ott a mystery is… tehát logikus hogy ecchit fogunk majd kapni! OneHoundredPercent!


A Shounen Ai-t alapból elítélem, amúgymeg elég egyszerű tinikislány mentálpornónak néz ki.


Alapjában a hangulatos fantasyk közé sorolnám trailer alapján, tipikusan annak tűnik ami nem akar nagyot húzni, tudja a saját határát, és nem próbál meg “hősködni”. Ám akkor mondjátok meg miért kellenek bele mainstream ecchis dolgok? Csöcsfókusz… mámegint.. bugyitpörgető hülyegyerek… Ja hogy ez is Kadokawa… ja jó..


Agyérgöcsöt kapok a jobb fülemre komolyan. Miért kell MINDEN egyes animének Cukormázas Eyecandy fosnak kinéznie? Ez megint egy Kadokawa “mestermű”..?


Ettől sem lehet sokat elvárni, bár tény ami tény a trailere a hangulatot átadta, és ha nem láttam volna az a harcközpontú sci-fi shounen cséplőgépet még bíznék is benne. Így inkább Lock And Loaded-re cserélhették volna az anime címét, mert ezen felül úgy is a szokásosformulát hozzák.


MIÉÉÉÉRT? Nincs igazság komolyan, plot alapján egy egész potenciálban gazdag természetfeletti anime storyja körvonalózódott ki, még ha nem is egyedi de talán adtam volna neki 1 részt. DE EZ MEGINT. HÁDE MIEZ? Billegő csöcsökkel kezdünk és zárunk, tényleg köszönjük azt az értelmet amit sugallni akartok kedves stúdiók, de ennyi erővel ezt a pénzt áldozhatnátok arra is hogy újabb japán pornócsillagokat futtassatok fel. Annak legalább lenne értelme… és mindenki ugyanazért nézi.


Alig néztem bele a trailerbe de süt róla hogy a Free sportmentes verziója lesz. Mondjuk első ránézésre elég meleg a hangulat…


Biztos lesz aki élvezettel nézi ezt, és az is biztos hogy az nem én leszek. Shoujonak van írva, de eléggé az a női hárem hangulata van.


 

Az a baj mivel egy létező MMORPGnek az anime adaptációja lesz, ezért semmi értelme nem lesz majd. Még a BNS anime szintjét sem fogja megütni.


Ez az anime engem azért érdekel mert érdekes az elgondlása, nem hinném hogy megváltja a műfajt, de lényegében Parkour egy animében? Érdekes ötlet, jó dolog sülhet ki belőle, főleg ha drága kedvenc Madhouse-om csinálja!


Mia… -.-“? Ehhez csak egy Rise Agains számot tudnák idézni: “Standing on the Rooftop and Ready to Fall”


Eredetit nem láttam, így ezt a spinn offot sem fogom


 

Najó, ez a trailer SOKKOLT! Ez valami kibebaszott szar vicc amit nem értek ugye?


School genre…ami azt jelenti hogy… Tinifiúmentálpornó!


 

A történet ismerete nélkül enegem a trailer meggyőzött, hogy lehet érdemes lenne esélyt adni neki!


A gyurmagrafika ellenére is ez hatalmas volt komolyan, kár hogy valszeg csak 5 perces lesz részenként.

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

3 Responses to 2016. Téli szezon Trailerek alapján

  1. mta2000 says:

    Azt biztosan tudom, hogy a következő szezonban nem egy sorozatba fogok belekezdeni – ha mást nem, az első részeket mindenképpen megnézem egy párból. Aztán hogy mit nézek végig, az majd kiderül. Ami biztosan nézős, az az Ansatsu Kyoushitsu második évada. A trailer tényleg semmitmondó, de a bejelentés óta várok erre az animére, úgyhogy ez nem túlzottan izgat 😀
    A GATE első évadát végignéztem, annyira nem voltam oda érte, de mivel ez a 2. évad igazából az anime 2. fele, megnézem.
    A szobot-fiú-idol csapatról szóló akármit meg 100%, hogy egy beszívott ember tervezte. Ez is azt mutatja, hogy a japánok (egy része biztosan) nem teljesen normális.

  2. Árpád says:

    Szeretném tudni, hogy mi történik azoknak az anime stúdióknak az ötlettelen, magukat másoló kreatív szakembereivel, akik ezt a sok szart kitalálják. De most komolyan, ugye az anime pokol legmélyebb bugyraiba küldik őket. Ha kérdezik én már kezdem tagadni, hogy közöm van a japán animációhoz, és erre az utóbbi 10 év borzalmai ébresztettek rá.
    Összeszedem az örökbecsű darabokat HD-ban és elvonulok egy lakatlan szigetre, aztán ha néha éjszaka felsírok az anime ipar miatt, akkor jön szépen Motoko Kusanagi a 95-ös GITS movieból és betakargat…

    • -Haseo- says:

      Még is ez kell a népnek úgy látszik… vagy tényleg a fandomnak ennyire alacsony az elvárása és 14 évesek uralják, akik csak a töküket akarják markolászna IRL örömök híjján vagy nem tudom.

      Évek óta kezd beigazolódni az hogy az egész ipar az illúziókeltésről szól. (Bővebben ajánlom az Otherworldös Zoly szavait, aki a játékiparra használta, de az animeipparra is igaz.)

      Ezért ráadásul támadják azokat akik a minőséget várják el, nem csak engem. Nekem nem az a bajom hogy létezik mainstream, hanem az hogy mára már, animeiparon belül CSAK Mainstream létezik.

Leave a comment