Hitsugi no Chaika

Hitsugi no Chaika

(2014, 12 Epizód, Fantasy)

Kedvcsináló AMV

Mivel egy fantasy animéről van szó, és mivel alapjában szeretem a fantasy dolgokat, még ha mostanában inkább klisés dolgok jönnek is ennek ellenére én belekezdtem, és ugyan az elején még semmi váratlan nem jött a főszereplő lányon kívül, a végére nagyon jó kis sorozat lett ebből. Nem mellesleg már hetek óta be van jelentve hogy ősszel fog jönni a Hitsugi no Chaika 2nd Season, azaz a második évada aminek nagyon örülök, így lényegében bejelentés után már tudtam előre hogy nem fogják (tuti hogy nem fogják) kereken lezárni, mivel meghagyják a második évadra. Az az igazság hogy ez az anime ugyan nem nyújtott egyszer sem nagyon kimagasló teljesítményt még is feelgood volt az egész, jó volt nézni, és bárhogyan is rövid, vannak benne meglepetések szinte az anime második részében részenként, talán pont azért mondom azt hogy a szezon egyik legjobbja volt. Ami megint csak elmond sok mindent a szezonról, de inkább mondanám hogy a Chaika nőtte ki a szezont, mivel a No Game No Life-en kívül ez volt az egyetlen anime ami folyamatosan részről részree egyre jobb és jobb lett, és nem egy lefelé ívelő pályafutást mutatott nekem hanem felfelé ívelőt. Történetünk egy fiatal fiúval Tooru Acura-val kezdődött, aki az erdőben találkozott egy nagyon furcsa lánnyal, Chaika-val, – Aki Roronoa stílusban öt méteren háromszor eltévedt –, mint kiderült ő egy varázsló van egy magánál kétszer akkora koporsója és benne egy Mesterlövés puska, amit varázs fegyverként használ.

vlcsnap-2014-07-04-13h39m50s242

Hamar rájövünk hogy Tooru sem akár milyen ember, mert hogy ő egy Szabotőr, és képes testvérével Akari-val együtt egy képességre amit az animében Iron Blood Transformation-nak hívtak. Chaika felbéreli Tooru-t és Akari-t hogy segítsenek neki bizonyos tárgyakat megkeresni. De mint kiderül ezek nem akármilyen tárgyak, mivel az öt évvel ezelőtti nagy háború után vereséget szenvedő Gaz császárnak a maradványai amik hihetetlenül nagy varázserővel bírnak, és mint kiderült Chaika igazából a császár lánya volt, de a múltjáról nem emlékszik sok mindenre. Viszont mivel keresi a maradványokat és a személyét veszélyesnek titulálták ezért üldözik őt, első sorban az Albéric Gillette által vezetett Gillette Corps nevű “osztag”. Az anime tehát innen nézve elég végtelennek tűnik gyűjtögetés s a többi, ennek ellenére higgyétek el meglepően jó, és garantálom hogy akik szeretik a fantasykat kellemes csalódás lesz. Ugyan az első részek elmennek a történet magyarázására, utána beindulnak a dolgok új embereket ismernek meg új társakat találnak, illetve az Ötödik részt követően jön az első nagyobbnak mondható fordulat az egészben, Chaika az Chaika, vagy Chaika is Chaika? Igazából itt az ötödik részben lépett egy szinttel magasabbra az egész, illetve a végén ahol már merészebb határokat feszegetett. A történetben vannak nagyon eltalált dolgok, illetve átlagosak kissé klisések is. Annak ellenére hogy a sorozat maga kezdetekben klisés tudott feljebb váltani.

vlcsnap-2014-07-04-13h39m13s225

Ha egy nagyon eltalált dolgot kellene mondanom ott a történet, ami ugyan ködös de kis darabokban baromi izgalmas részletek derülnek ki. Sőt mivel lévén mágikus fantasy világban járunk, nekem nagyon tetszett hogy a mágikus dolgok, fegyverek autók is bizonyos mágia forrással működtek. Aztán ott van Chaika aki maga egy két lábon járo klisének tűnhet először, fehér haj fehér minden, loli. De komolyan engem először a beszédstílusával győzött meg, nagyon el lett találva ez a tagolt beszéde, főleg ahogy a feliratban olvastam nagyon össze lett téve (bár két különböző csapat fordítását követtem). De példának okáért ott van a Gillette embereivel való nyomozása is remek volt, lényegében elkezdtek kételkedni abban hogy akit üldöznek miért üldözik. (Ugye ha a kutya parancsot kap nem mindig tartja be, Lásd: Game of Thrones) Aztán jött a lezárás. Az utolsó arc magában jó volt de a vége komolyan feltette arra az I-re a pontot amiatt felfele kerekíttek pontozásnál, egyfelől nagyon jó – bár kissé fekete humor volt – poén volt Frederica jelenete az utolsó részben, fél óráig nevettem rajta. Sőt aztán az utolsó percekben a Vivi nevű karakter lepett meg de nagyon, ugyan nem láttuk a jelenetet végig de ez miatt nagyon kíváncsi vagyok hogy mi történt ott, mert lehet több dologra is gondolni. A rész végén még volt egy rövid promó a második évadról. Ha karaktereket kellene kiemelnem egyértelműen Chaika volt a legjobb, de őszintén mindenki haladt a történettel, Tooru-n és Akari-n is látszottak azok a változások hogy képes megtenni mindent Chaika-ért, illetve mint említettem az üldözői sem mindig üldözték őt.

vlcsnap-2014-07-04-13h39m18s227

Az egyetlen kivétel talán Frederica volt, kevésbé haladt a történettel, állandóan egy bizonyos ígéretet szajkózott. Grafikailag ott volt az anime, az elvárt szintet bőven hozta. Zeneileg is nagyon tetszett az Opening és az Ending is kiemelkedően tetszett. Összefoglalva egy laposan kezdődő, de később remek fantasyvé érő animével van dolgunk, fordulatokkal kisebb-nagyobb meglepetésekkel, egy furcsa de remek loli főszereplővel illetve követőivel. Aki szereti a fantasykat ne hagyja ki, meglepően kellemes csalódás volt, sőt talán eddig az év legkellemesebb csalódása! Részemről ment rá a 8/10, és én várom az ősszel induló második évadot!

This entry was posted in Adventure, fantasy, kaland, light novel alapján, mágia, múlt, misztikus. Bookmark the permalink.

Leave a comment